Line Dance

Linedance, ook wel country dansen genoemd,  is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor linedance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt.

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers enzovoort. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz. Linedance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country-, western- en/of cowboystijl gekleed.

Stichting Welzijn Tubbergen biedt senioren 55+ uit de gemeente Tubbergen aan om te gaan country dansen. De lessen worden gegeven door een gediplomeerd country danser. Het country dansen is vooral goed voor de opbouw van uw conditie, trainen van het geheugen, concentratie en vooral erg gezellig en ontspannend.

Meer informatie.