Wereldwinkel Albergen
 
weeropen
 

 Logo Wereldwinkel Albergen
De Wereldwinkel
is een progressieve, commerciële ideële instelling, die zich inzet voor de handel in producten uit ontwikkelingslanden.
De eerste wereldwinkel begon in 1971 in de stadskern van Antwerpen. In Albergen is sinds 2011 een Wereldwinkel, die gevestigd is in het Cultuurhoes aan de Hobergenstraat. In Op en rond de Essen is regelmatig aandacht voor de producten die in deze winkel, welke wordt gerund door vrijwilligers, te koop zijn. Momenteel is er een kleine afdeling ingericht speciaal voor de allerkleinsten. Vrijwilligster Nelly Verschure vertelt daarover.

In de Wereldwinkel is altijd wel iets nieuws te ontdekken en te bewonderen, bijvoorbeeld leuke artikelen voor in een kraampakket. Er zijn kleine vilten schoentjes, bestek voor de kleintjes of een knuffel van het fijnste materiaal. Alles met het keurmerk ‘Fairtrade’. De knuffels zijn knuffelkonijnen uit de Happy Horse serie. “Happy Horse ontwerpt al ruim vijftig jaar lang een collectie knuffels en bijpassende artikelen die steevast verleiden tot een glimlach of een grinnik”, zegt Nelly. Behalve originaliteit, heeft Happy Horse veiligheid hoog in het vaandel staan. Alle producten voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsnormen en zijn voorzien van het CE-keurmerk. Dat geeft aan dat het product voldoet aan de EU-eisen voor veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming.

Amnesty International

De knuffelkonijnen zijn speciaal vervaardigd voor Amnesty International. Nelly hierover: “De Wereldwinkel verkoopt al jaren meer dan alleen artikelen uit derde wereldlanden. Al blijven deze artikelen kenmerkend voor de Wereldwinkel, daarnaast worden ook andere artikelen verkocht die bij kunnen dragen aan een schonere en betere wereld. Denk aan de ecologisch verantwoorde artikelen, waaronder de wasnoten die de was schoon wassen en de textiel zacht houden. Een wasverzachter is niet meer nodig.” Daarnaast kan men bij de Wereldwinkel artikelen kopen ten behoeve van ideëel organisaties zoals Amnesty. Amnesty verkoopt deze artikelen om hun werk voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid wereldwijd te bekostigen. Waar onrecht heerst en mensen onderdrukt worden, komt Amnesty in actie. “Wij, de medewerkers van de wereldwinkel, willen ons steentje bijdragen aan het werk van Amnesty. Vandaar dit artikel in onze winkel.”

Facebookpagina Wereldwinkel Albergen