Logo Heemkunde1 Stichting Heemkunde Albergen / Harbrinkhoek

Heemkunde, naar het woord heem, is de kennis van en het onderzoek naar de eigen leefomgeving. Het gaat onder meer om de geschiedenis, de geografie en het dialect van een woonplaats of omgeving.

Stichting Heemkunde Albergen/Harbrinkhoek is officieel op 17 december 1975 opgericht. In het najaar van 1979 werd de eerste uitgave gepresenteerd: Het Markerecht van Albergen.

Het doel van onze stichting is door studie en onderzoek het verleden te analyseren en de resultaten daarvan te publiceren. Dat doen we door twee keer per jaar een informatieblad uit te geven. Maar ook door het verzamelen van alle beschikbare informatie over mensen, gebouwen en gebeurtenissen in Albergen en Harbrinkhoek. Tevens verzorgen we elk jaar een fietstocht en een donateursavond.

We hebben in het cultuurhoes een mooie ruimte waar we u allerlei informatie kunnen verstrekken. Zo hebben we hier veel boeken, foto’s, artikelen en bidprentjes.

Het is meer dan de moeite waard om een bezoek te brengen aan onze ruimte in het Cultuurhoes. We zijn er elke woensdag- en vrijdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.

Voor meer informatie: zie onze website www.heemkunde-albergen-harbrinkhoek.nl

Ons mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.