Zonnebloem logo  Stichting De Zonnebloem.

Wat doet de Zonnebloem Albergen?

De Zonnebloem Albergen verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en  mensen die zich eenzaam voelen door sociale en recreatieve activiteiten te organiseren zoals een uitstapje naar een tuincentrum, het organiseren van een high tea, een gezellige middag of een ontspanningsmiddag.

Ook worden er bezoekjes gebracht aan zieke en eenzame mensen.

De Zonnebloem is er voor iedereen, jong en oud. Wie je ook bent en wat je ook graag doet.

De actie ‘Zon in de schoorsteen’ is ook altijd een groot succes. Vrijwilligers maken pakjes en deze worden naar onze gasten gebracht. De glimlach en lieve reacties die we hierop krijgen is hartverwarmend; daar doen we het ook voor.

Met kerst worden mensen bezocht door een vrijwilligster van de Zonnebloem. Er gaat ook aandacht naar de zieke mensen uit ons dorp met de jaarlijkse nationale ziekendag.

We zijn erg blij met onze vrijwilligsters die met liefde mensen bezoeken en op deze manier een zonnetje in hun leven kunnen geven.

Breien  Welfare.

Meer informatie hierover vindt u door op bovenstaande afbeelding te klikken.


De Zonnebloem Albergen was ook druk bezig met de aanschaf van een duo-fiets met trapondersteuning voor volwassenen en kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Door een gift van de KPJ Albergen, vanwege de opheffing van die vereniging, is er een mooi begin gemaakt. Het zou toch mooi zijn om op deze manier mensen weer naar buiten te kunnen krijgen, met name ouderen die vaak alleen in de auto rond gereden worden, maar straks weer de vogels kunnen horen, het gras weer kunnen ruiken, en de wind weer te voelen.

Denk aan een gezellige middag samen fietsen als vader of moeder opgehaald worden uit een verpleeg- of verzorgingshuis of weer mee te kunnen fietsten met buurt- of familiefeesten. Of zomaar even een rondje fietsen met zoon of dochter, vader of moeder, buurman of buurvrouw.

Financiële steun

De aanschaf van de fiets gaat niet zonder financiële steun van buitenaf. Mochten er mensen zijn die hierbij willen helpen, dan hoort de Zonnebloem Albergen dit graag. Er wordt al gekeken welke mogelijkheden er zijn.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

Gerdy van der Aa (voorzitter), e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0546-441439 of

Trees Oerbekke via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0546-441940